Hoe kunnen wij je helpen?

Generic selectors
Exact matches only
Zoeken in titel
Zoeken in content

Kan je borstvoeding geven en afvallen?

Geplaatst op 24 oktober 2023 door

Ja, het is mogelijk om gewicht te verliezen terwijl je borstvoeding geeft, maar het is belangrijk om dit op een gezonde en verantwoorde manier te doen, waarbij je de voeding en gezondheid van zowel jezelf als je baby prioriteit geeft. Als je overweegt om een specifiek dieet- of fitnessprogramma, zoals Get Fit Girl, te volgen, terwijl je borstvoeding geeft, is het van cruciaal belang om rekening te houden met enkele belangrijke overwegingen:

  1. Overleg met een zorgverlener: Raadpleeg altijd een arts, verloskundige of lactatiekundige voordat je begint met een dieet- of fitnessprogramma tijdens de borstvoedingsperiode. Zij kunnen je specifieke begeleiding en aanbevelingen geven op basis van jouw gezondheidstoestand.
  2. Gezond en uitgebalanceerd dieet: Zorg ervoor dat je voldoende voedzame voeding eet om aan de voedingsbehoeften van zowel jou als je baby te voldoen. Borstvoeding vereist extra calorieën, maar het is belangrijk om de kwaliteit van je voedsel in de gaten te houden.
  3. Hydratatie: Blijf goed gehydrateerd, omdat borstvoeding extra vocht kan vereisen.
  4. Gematigde lichaamsbeweging: Matige lichaamsbeweging kan helpen bij gewichtsverlies, maar vermijd intensieve diëten of extreme trainingen, omdat dit de melkproductie en je gezondheid kan beïnvloeden.
  5. Geleidelijk gewichtsverlies: Als je wilt afvallen, streef dan naar een geleidelijk gewichtsverlies van ongeveer 0,5 kg tot 1 kg per week om te voorkomen dat het de kwaliteit en kwantiteit van je moedermelk beïnvloedt.
  6. Luister naar je lichaam: Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te reageren op hongersignalen en vermoeidheid. Forceer geen extreem calorietekort terwijl je borstvoeding geeft.

Het is mogelijk ons programma Get Fit Girl te gebruiken terwijl je borstvoeding geeft, maar zorg ervoor dat je dit doet met de juiste begeleiding en aandacht voor de behoeften van zowel jou als je baby. Elke moeder en baby zijn anders, dus het is belangrijk om een aanpak te kiezen die geschikt is voor jouw situatie en gezondheid.

Heb je nog een vraag?

Zoek dan verder in onze klantenservice omgeving of neem eventueel contact met ons op.

Contact opnemen

© 2021 - 2023 Get Fit Online