Hoe kunnen wij je helpen?

Generic selectors
Exact matches only
Zoeken in titel
Zoeken in content

Wanneer kan je afvallen na de bevalling?

Geplaatst op 24 oktober 2023 door

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en gezond te benaderen wanneer je gewicht wilt verliezen na de bevalling. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  1. Wacht op medische goedkeuring: Het is essentieel om te wachten op goedkeuring van je arts voordat je begint met een gewichtsverliesprogramma. Dit kan afhankelijk zijn van je persoonlijke gezondheidssituatie en het verloop van je bevalling.
  2. Wacht enkele weken tot maanden: In de eerste weken na de bevalling is het belangrijk om te herstellen, je lichaam rust te geven en je baby te verzorgen. Gewichtsverlies is meestal niet de hoogste prioriteit in deze vroege fase. De meeste artsen raden aan om minstens 6 weken te wachten voordat je overweegt om gewicht te verliezen.
  3. Borstvoeding: Als je borstvoeding geeft, kun je in de eerste maanden na de bevalling extra calorieën verbranden. Echter, het is belangrijk om voldoende voeding te krijgen om zowel jezelf als je baby te ondersteunen. Diëten met extreem caloriebeperking worden meestal niet aanbevolen tijdens de borstvoedingsperiode.
  4. Geleidelijk gewichtsverlies: Streef naar een geleidelijk gewichtsverlies van ongeveer 0,5 kg tot 1 kg per week. Dit is een gezonde en duurzame snelheid van gewichtsverlies.
  5. Gezond dieet en lichaamsbeweging: Een gezond en uitgebalanceerd dieet in combinatie met matige lichaamsbeweging kan je helpen om geleidelijk gewicht te verliezen. Zorg ervoor dat je voldoende voedzame voeding eet en raadpleeg een arts of diëtist voor begeleiding.
  6. Realistische doelen: Het is belangrijk om realistische doelen te stellen en je niet te veel te focussen op het snel terugkrijgen van je pre-zwangerschapsgewicht. Het kan maanden tot zelfs een jaar duren voordat je je gewenste gewicht bereikt.

Onthoud dat elk lichaam anders is, en het herstel en het gewichtsverliesproces variëren van persoon tot persoon. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de nadruk te leggen op je algehele gezondheid en welzijn.

Heb je nog een vraag?

Zoek dan verder in onze klantenservice omgeving of neem eventueel contact met ons op.

Contact opnemen

© 2021 - 2023 Get Fit Online